piektdiena, 2011. gada 25. novembris

Vecās zaptes kūka

Iesākumā, speciāli priekš Faith, vēl kāds padoms kārtīgai mājsaimniecei!


Viens noteikums tev jāiegaumē uz visu mūžu: ieejot virtuvē, vispirms apliec priekšautu un apsien lakatiņu! Un nenoņem tos, pirms neesi tikusi galā ar visiem darbiem!

Ar Faith ''savā laikā'' strādājām kopā ... sauksim to par Aviobiļešu Kasi :D. Asociācijas ar Faith iet roku rokā ar gastronomiskajām izvirtībām - kūkām. Viena no kūkām, ko varētu nosaukt arī par de ja vu kūku, bija vecās zaptes kūka. Manuprāt, katrai vecmammai tādu, laiku pa laikam, uzcept bija svēta lieta. Un tā kā mums, protams, kā jau jauniem un atraktīviem cilvēkiem pienākas, visiem mājās ir kāds vecs ievārījums :) tad šovakar reanimēju, no Faith aizgūto, brīnumu. Nekas daudz nepieciešams nav, vienīgais, kas man pietrūka bija kefīrs, ko veiksmīgi iegādājos Daugavas produkcijas veikalā. (Kefīrs Daugava visticamāk ir labākais kefīrs pasaulē!) Nācās vēl iegādāties arī klienta karti, jo: ''regulāri iepērkoties mūsu veikalos, tā atmaksāsies nemanot.'' Cik viss komerciāls :) Bet kā nepirksi, kaut kā taču savējie jāatbalsta...
Tātad:
glāze kefīra vai jogurta
glāze ievārījuma
2 glāzes miltu
pusglāze cukura
2 olas
pus ēdamkarote sodas
mazliet vaniļas cukurs

Visu samaisa un cep 180 grādos aptuveni 30-45 minūtes.

Un TADAA gatavs!

Ja es kaut ko esmu nošāvusi greizi, jācer, ka Faith mani palabos.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru