otrdiena, 2011. gada 29. novembris

Ābolu Pīrāgi

Beidzot arī manai kolēģei Martinai bija iespēja iepazīties ar Rīgas burvību :) Jau iepriekš stratēģiski visu izplānojot, ierašanās galvaspilsēta notika piektdienas vakarā. Galdā tika likti Latvijai raksturīgi dzērieni - Martini Asti šampanietis un "ābolu pīrāgi". Kā izrādās, Lietuvā mūsu iemīļotais degvīns ar ābolu sulu, viegli pārkaisīts ar kanēli, ikdienā lietots netiek...hmmm...Pēc ābolu pīrāgiem mājās, tos, protams, ir jānobauda arī mūsu iecienītākajās un arī ne tik iecienītās ATPŪTAS VIETĀS. Piens, Kefīrs, Cuba, Radio Bārs, Just..pat Scandal, kas sevi dēvē par the best night club in Riga. Kas nu kuram...izrādās ka Vecrīgā, Mazā Miesnieka ielā, ir pat iestāde ar nosaukumu Aptieka, kur spēlē vecos - smagos - labos. Kaut kas no aptiekas jau ir, tikai netīrāk...:)


Sestdienas rītā, Itālijas noskaņās, pagatavoju ŠRIMPJU PASTU. Ārkārtīgi viegli un ātri.


Makaroni (penne pasta)
Sarīvēts siers (vēlams tāds pacietāks)
Tomātu pasta
Šrimpji (literāri pareizi laikam būtu teikt garneles)


Atsaldē paciņu ar mazajiem šrimpjiem. Kamēr vārās makaroni, apcep tomātu pastu (var sajaukt ar tomātu mērci parasto vai kādu citu tomātu mērci, lai būtu daudzveidīgāka garša), pievieno mazliet sojas mērci un šrimpjus. Pārāk ilgi masu karsēt nevajadzētu.
Gataviem makaroniem pievieno mazliet sviesta, lai nesalīp, var pievienot arī kausēto sieru un sajauc ar tomātu mērces un šrimpju masu.


Pasniedz pārkaisītus ar rīvēto sieru. ( Pārkaisa, sieru nežēlojot :) )

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru